Това е нашата новинарска секция. Може да се абонирате за месечен бюлетин, за да получавате първи информация за нови курсове и промоции. Веднага ще Ви изпратим безплатна книга.

Новини от Мицев център

05.2019: Актуализирани учебни програми и нови курсове

Веднага след празниците се събра Методичния съвет към Мицев център. Обсъдихме развитието на пазара на труда и новите изисквания към служителите. Благодарение на обратна връзка от служители по Човешки ресурси, актуализирахме учебните програми и скоро ще добавим още няколко нови обучения.

04.2019: Серия от безплатни семинари

През април месец, точно преди дългата серия почивни и празнични дни, проведохме няколко безплатни семинара в Пловдив и София. Поради големия интерес, повторихме два от семинарите. Благодарим за активното участние на всички. Ако и Вие искате първи да научавате за семинарите, се регистрирайте за месечният ни бюлетин.

03.2019: Участвахме в HR Summit & Career Fair Plovdiv 2019

Над двадесет фирми се включиха в многообещаващия „Панаир на кариерата“ Пловдив на 22 март в палата номер седем на Международния Панаир. Бяха представени нови, интересни професии, стажантски програми и свободни работни позиции. Срещнаха се с много млади хора, които желаят да се ориентират в многообразието от възможности за кариера и специалисти търсещи нови възможности. Дискусионният панел и кръглата маса станаха център на разпалени дебати по интересни теми, обмяна на опит и специфични случаи.

01.2019: Безплатни опреснителни курсове

През 2019 година обявяваме един грандиозен проект - безплатни опреснителни курсове за всички наши курсисти. Разбира се, могат да се включат и хора, които са преминали подобни курсове и няма да върнем никой желаещ. Това са кратки курсове с хорариум 4 учебни часа, в които се припомнят важни моменти от курса и се показват някои нови възможности и софтуер. Всеки участник получава напълно безплатно учебник от 80 страници и сертификат за участие.

12.2018: Нови курсове по ТРЗ и за счетоводители

Стартираме нова серия курсове по ТРЗ - 1 и 2 ниво, както и курсове за оперативни счетоводители. Първият курс по ТРЗ вече е наличен. Подходящ както за напълно начинаещи, така и за хора с опит в документооборота на фирмите. За всички, които искат да задълбочат и осъвременят своите знания в областта на много променливото трудово законодателство и осигуряване

11.2018: Хорариум 50 учебни часа

Удължаваме времето за курсовете с още една вечер или един ден. За да осигурим повече време за упражнения в интензивните си компютърни курсове, увеличаваме присъственото време на курсовете и разширяваме домашните задания. Така хорариума за курсове MC101, MC102 и MC103 става вече 50 учебни часа, които са разпределени съответно 25 часа присъствено обучение и 25 часа самостоятелна практика.

10.2018: Предлагаме нови курсове и специализации

Отчитайки търсенето на пазара на труда и разширяване обхвата на май-търсените професии в Плводив и региона, въведохме няколко нови практически обучения. Курсовете са насочени както към специалисти Човешки ресурси, така и към служители на счетоводен или финансов отдел. Приложими са както за големи фирми, така и за микро или средни предприятия или фрийлансъри.

09.2018: Стартираме сезона след отпуските със семинари и нови курсове

Отпуските приключиха и стартираме новият сезон в обновени зали с нови курсове. Проведохме няколко семинара в Пловдив и София. Към отворените обучения по Excel добавяме няколко нови курса, които активно водим в корпоративните си обучения. Това са курсове по Power BI, Статистика, Управление на проекти и Макроси с програмиране на VBA. Увеличаваме и курсовете по Интернет маркетинг на общо 15 различни курса. Подготвяме събития за психолози и хора с интерес в психологията. Сезона ври и кипи от работа.

08.2018: Актуализирахме учебните програми и увеличихме времето на някои курсове

Благодарение на обратна връзка от участници и изследване ефективността на курсовете, на разширен учебно-методичен съвет решихме да се увеличат присъствените часове на някои от курсовете и да се разпределят в повече дни. Това дава възможност за по-плавно взимане на учебния материал и по-ефективно възприемане на малки порции. Актуализирахме голяма част от учебните програми на курсовете, като отчетохме търсенето на кадри и изискванията на отдели Човешки ресурси в десетки фирми в Пловдив и региона.

07.2018: Мицев център е на нов адрес

Изградихме и пуснахме в експлоатация две нови учебни зали, съответно за 12 и 30 души. Осигурихме нова техника, модерни мултимедийни проектори и обучителни ресурси. Имаме и пиано за специални поводи. Заповядайте!

04.2018: Актуализирахме учебните програми

След едномесечен труд в Научния отдел на Мицев център, заедно с екип от водещи специалисти актуализирахме учебните програми на голяма част от курсовете. Благодарение на контакта си с много отдели Човешки ресурси, чрез анкета получихме от тях списък с търсените нови умения и компетенции от служителите в български и чуждестранни фирми. Така нашите курсове максимално отговарят на изискванията на пазара на труда.

02.2018: Участвахме на HR Industry 2018

HR Industry е единственото по рода си изложение в България на компании, предоставящи услуги в сферата на човешките ресурси. Освен изложбена част, по време на HR Industry се провежда и семинарна програма, представяща най-актуалните тенденции при продуктите и услугите в сферата на човешките ресурси. Презентацията на Камен Мицев "Excel за HR-и" бе една от сесиите, за които първи свършиха местата за регистрация. Залата бе препълнена и след презентацията Камен отговори на разнообразни въпроси. Участието на HR Industry 2018 за Мицев център бе много ползотворно. Намерихме нови клиенти и съмишленици. Договорихме няколко обучения и съвместна дейност с подобни на нас фирми.

01.2018: Одобрени сме от МОН

От февруари 2018 г. Мицев център ще бъде включен в списъка на МОН с одобрени обучаващи организации.

12.2017: През 2017 обучихме над 200 души

Над 200 души посетиха курсовете ни в Пловдив през 2017 година. Имахме време и ресурси да организираме и безплатни обучения за абсолютно начинаещи и безплатни семинари. Всичко това не пречи на основната ни дейност - корпоративни обучения в цяла България. Благодарим Ви приятели, че бяхте с нас тази година. В края на годината искаме Вашата оценка. Ще бъдем благодарни, ако отделите няколко минути за да попълните анонимен въпросник за обратна връзка. За 2018 сме подготвили много изненади.

11.2017: Сертифицирахме се по ISO 9001

В Мицев център ЕООД работи вътрешна система за управление на курсовете и гарантиране качеството на обучения. През последните няколко месеца развихме и оптимизирахме тази система. Благодарение на това вече покриваме сериозните изисквания за сертификация по ISO 9001 и от ноември 2017 имаме такава международна сертификация с номер 68Q19007 от 13.11.2017г. Освен гордост, този сертификат ни дава стратегическа промяна в организацията, която гарантира качествена система за управление, мониторинг на изпълнение и непрекъснато подобряване на качеството на обученията.

10.2017: Своеобразен рекорд с 5 курса паралелно

От началото на октомври поставихме своеобразен рекорд с точно 5 стартиращи курса. До сега всеки месец обичайно стартират 2-3 вечерни курса. Докато октомври има курс всяка вечер и в уикендите. Залата ни е почти пълна във всеки курс (вижте снимки). В същия момент има чакащи за следващите курсове и от началото на ноември стартират нови три курса. През ноември ще се проведе и дългоочакваният курс MC212 Управление на времето с водещ Никола Йорданов - изявен обучител от София с огромна практика. Приятели, благодарим Ви за доверието!

09.2017: Нов курс Office Advanced

Много потребители ползват Word, Outlook и Office интегрирани приложения, без да познават най-мощните им функции. Курсът MC123 Курс Microsoft Office Advanced е подходящ за всеки, който цели много задълбочени познания и ефективна работа в офиса за него и неговите служители. Cлeд ĸypcът щe пoзнaвaтe мoтивиpaнo и нaй-дълбoĸитe тънĸocти нa Wоrd и Оutlооk. Ocвeн знaния щe пpидoбиeтe и caмoчyвcтвиe зa paбoтa c пocлeднaтa вepcия нa Місrоѕоft Оffісе. (снимки).

08.2017: Как да убеждаваме за 90 секунди

Семинарът "Как да убеждаваме за 90 секунди" се проведе в цели 7 издания. Около 50 души отделиха по една вечер, за да получат изпитани техники за убеждаване. Отзивите от семинара бяха много важни за нас. Защото нашата мисия е да подпомагаме хората в тяхното кариерно развитие и да ги вдъхновяваме да ползват технологиите и емоциите си. (видео от семинара).
На семинара разгледахме различни техники за убеждаване, манипулиране и някои продажбени техники. Исторически започнахме още от техниката на Аристотел - етос, патос, логос. Стигнахме до съвременните научни теории за убеждаване и комуникация. Беше предложен модел за убеждаване и отиграхме ситуации според модела. Накрая разгледахме колко е важна подготовката, езика на тялото и използването на техники за ефективно и коректно въздействие.

07.2017: Нови Excel курсове за напреднали

Обявихме два нови курса за напреднали потребители на Excel. Курсовете са предназначени за хора, преминали MC103 Курс Excel Advanced. (снимки)
Първият курс е за опитни потребители, които ползват Excel за анализ и обработка на големи обеми от данни. В MC104 Курс Excel Big Data Pivot се овладеяват разнообразни методи за подготовка и обработка на данните във вид, удобен за Pivot анализи. Разглеждат се техниките за обработка на големи обеми от данни с разнородни и разнообразни структури. Импортиране и подготовка на данните. Автоматизиране на процеса задълбочен многопластов анализ.
Вторият курс MC105 Курс Excel Функции е подходящ за опитни потребители, които искат да ползват по-задълбочено всичките 461 функции в Excel 2016 за анализ и обработка данни.

06.2017: Обучихме над 100 души безплатно

В Мицев център изпълняваме социална програма и подпомагаме хора с минимални компютърни умения. Използвайки рекламните канали на Facebook с насочена реклама достигнахме до таргета на това безплатно обучение - хора с минимални компютърни умения. В рамките на 6 месеца от януари, организирахме двудневни обучения с общо около 100 участника.
Както във всичките ни курсове, участниците получаваха отпечатан учебник с теоретичният материал. Така дълго време след курса те имат настолен справочник, по който е воден курса.
Това безплатно обучение беше предизвикателство за организация. Съжаляваме за някои хора, които бяха недоволни от краткото обучение, но това е в нашите възможности. Щастливи сме за всички, които се възползваха и намериха приложение на наученото.

05.2017: Вашето мнение е важно за нас

За да осигурим непрекъснато подобряване на курсовете, изградихме система за обратна връзка след всяко обучение. Измерваме качеството на курсовете си с форма за обратна връзка и подобряваме всеки следващ. Ежегодно актуализираме учебният материал, съобразно новите версии на продуктите. Развиваме и обучаваме преподавателите си. Ще бъдем благодарни да отделите няколко минути за формата за обратна връзка.

09.2016: Над 80 души на Pivot семинар

На 29 септември проведохме поредният си голям семинар на тема Excel 2016 Pivot анализи. Поради огромният интерес преместихме семинара в хотел Тримонциум. Присъстваха над 80 души с интереси в областта на Excel и анализ на данните с Pivot таблици. Бяха засегнати логиката на Pivot таблиците, изискванията към данните и начин на разполагане в таблица. Създаване на Pivot, различни видове, редактиране и модифициране. Специално участие на семинара имаха някои от обучителите в Мицев център, водещи на курсовете по социални умения. Един от големите ни изводи е, че такива специализирани семинари е добре да се провеждат в по-малък формат - 10-20 души максимум. За да може да се обърне внимание на всеки участник и да се разгледат конкретни въпроси от практиката на всеки участник.

07.2016: Открихме нова учебна зала

Заповядайте в новооткритата ни учебна зала в центъра на Пловдив. Компютърните обучения в Мицев център се водят в малки групи от 5-6 души, за да се осигури достатъчно внимание на всеки участник. Залата има индивидуални работни места, мултимедиен проектор и интерактивна система за качествено обучение. На участниците се предлага кафе, чай, вода за кафе паузите. Ситуирана е в супер центъра на Пловдив, на около 50 метра от спирките Тунела юг. Пред залата има пешеходна зона и градинка за почивка между занятията. Наблизо има удобни паркинги.

05.2016: Учебници и учебни помагала

Научният отдел на Мицев център разработи серия от учебници за курсовете ни. Наблюденията ни са, че много често в компютърните курсове се губи време за диктуване на важни неща и етапи на работа. На база опитът си от 2001г. насам, създадохме учебни помагала във вид на малки книжки от 30-40 страници. Всеки курс има отделна книжка, която е точно по преподавания материал без допълнителни утежняващи неща. Това улеснява и самото провеждане на курсовете. Участниците в курс ще могат в бъдеще да си припомнят неща от курса, а не да разчитат само на видяното. За интензивните обучения, които водим е много полезно да не губим време в писане, а да правим повече упражнения. Всяка година ще усъвършенстваме учебниците с нов материал.

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!