Ненасилствена комуникация

MC603 Ненасилствена комуникация и емоции

Ненасилствена комуникация е метод за общуване, създаден от американския психолог д-р Маршал Розенберг. Това е лесен за разбиране, ефективен модел, който помага да се освободим от насилието и агресията по мирен начин и да заздравим професионалните и личните си взаимоотношения. Ненасилието в метода означава да позволиш на доброто в теб да се прояви. Да те водят любовта, уважението, разбирането, признателността, съчувствието и загрижеността за другите. Това е общуване без агресия, чрез осъзнати емоции и емпатия.

За да използваме метода на Ненасилствената комуникация, не е необходимо хората около Вас да го познават. Метода посочва, как да променим начина си на изразяване, както и начина, по който изслушваме другите. Съществено значение в ненасилствената комуникация се отделя на осъзнаването и включването в общуването на човешките емоции и на човешките потребности, като за последните се смята, че са корените на емоциите, които изпитваме. Разбира се, за да ползваме метода е добре да сме емоционално-грамотни. Да познаваме емоциите и чувствата си, както и емоциите на хората около нас.

Когато общуваме споделяйки своите чувства и нужди, това много бързо и лесно ни свързва едни с други, защото емоциите и потребностите ни са универсални. Отделете една вечер, за да разкриете основната цел на ненасилствената комуникация - създаването на връзка между хората. Ще откриете и принципа на партньорство, според който е важно да общуваме с другите като равностойни партньори и да гледаме на тях като на хора или живи същества с емоции. Още на семинара ще практикувате метода на ненасилствена комуникация. И ще изразявате емоциите си по здравословен за Вас и за останалите начин.


Продължителност: една вечер от 18:30 до 21:00 с една кафе пауза

Разгледайте тук всички курсове, които предлагаме.

Цена: 140 лв.

Информация и записване на тел. 0888 73 52 52 (9:00 - 20:00)

Тел. 0888 735252

Методика на преподаване: семинар, дискусия, тренинг лаборатория.

В Мицев център обученията се водят от доказали се практици в областта си

Защо да изберете нас?

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!
Благодарение на контакти с отдели Човешки ресурси в много организации, създаваме и развиваме отворени курсове за най-търсените специалисти на пазара на труда.

Интензивно обучение по официални учебни програми
На база материали на водещите американски и европейски компании в бранша, създадохме и верифицирахме отлично работещи учебни програми и методики. Натрупахме богат опит в създаване на персонализирани обучения и материали за да отговорим на конкретни нужди.

Имаме много натрупан опит и го споделяме с Вас
В Мицев център годишно организираме над 50 курса в Пловдив и региона. Нашите курсисти успешно се реализират на пазара на труда и ефективно прилагат наученото в курсовете. Обучаваме служители на десетки големи предприятия и фирми в цяла България. Регулярно организираме семинари, някои от които са напълно безплатни.

Всички цени са крайни с включен данък върху добавената стойност