В курсовете ползваме само лицензиран софтуер, вижте курсовете тук!

TeamViewer за отдалечен достъп

Това е една от най-разпространените програми за отдалечен достъп. Самата програма е абсолютно безплатна и може да се изтегли от teamviewer.com Програмата има българска версия. Принципа на свързване е чрез въвеждане на уникален номер на потребителя (User ID), към чийто компютър искаме достъп. При всяко влизане се генерира различна парола от 4 цифри, което гарантира сигурността Ви. Ако сте дали достъп на някои до компютъра си и след това сте спрели сесията, той няма възможност да влезе повторно без новата парола.


Мобилното приложението TeamViewer, предлагано за iPhone, iPad, Android, WindowsPhone 8 и BlackBerry, ви осигурява гъвкавост за начините и времето, по което осъществявате връзка. Ако често се налага да пътувате и понякога да трябва да предоставяте поддръжка на клиенти или да се свързвате със служебния си компютър или със сървъри на клиенти, ползвайте приложението.


TeamViewer предлага много повече възможности от това просто да получите отдалечен достъп до даден компютър. Достъп до допълнителните функции ще получите ако си направите безплатен TeamViewer акаунт. Към тези допълнителни функции е възможността да добавяте компютри към вашите контакти за лесен достъп до тях. TeamViewer също така предлага опция за провеждане на срещи, напълно отделно от функцията за отдалечен достъп. Можете да пуснете презентацията на екрана за споделяне, видео разговор, или само звук.


След като сте свързани отдалечено с някой компютър, ще може да го контролирате все едно е пред вас. За разлика от другите програми за дистанционен достъп, TeamViewer ви позволява да дадете разрешение за администраторски действия. Ето защо трябва да бъдете внимателни на кой позволявате да се свърже с вашия компютър.


Програмата предлага два вида достъп - с еднократна парола или с постоянна парола и акаунт. Най-често се ползва достъпа с еднократна парола. При стартиране на приложението се показва прозорец с Вашият номер и уникална парола, която е генерирана в момента. Чрез този номер и парола от друг компютър може да се влезе във вашият. Тази парола се сменя всеки път. Може да бъдете спокойни, че след като приключи сесията, никой не може да влезе пак в компютъра Ви, защото следващият път ще се генерира друга парола за достъп.


Може да инсталирате TeamViewer от официалния сайт на компанията, като натиснете Download TeamViewer бутона. Изберете Basic installation и не забравяйте да посочите, че ще използвате програмата за Personal/Non-commercial use. Софтуерът е безплатен за лична употреба, докато бизнесът заплаща такса, за да получи по-разширени функции. Ако ще използвате TeamViewer като временно решение, например, за да помогнете на някой, не е нужно да инсталирате пълния софтуер. Превъртете надолу началната страница на уебсайта на TeamViewer и натиснете Join remote control session бутона, за да изтеглите временна версия. Тя ще остане на компютъра ви докато не я затворите.


Всички курсове в Пловдив вижте тук


Лицензиран софтуер

В курсовете на Мицев център се ползва само лицензиран софтуер. Всеки един от компютрите е с отделна инсталация на необходимия софтуер, закупен надлежно с фактура от български доставчик. Имаме процедура по ISO за валидиране на софтуера и приложенията. Ползването на лицензиран софтуер ни дава възможност да предоставим последните версии на продуктите, без да нарушаваме закона за авторските права. Също така позволява бързо решение на всеки възникнал проблем, защото лицензирания софтуер има осигурена поддръжка и консултанска помощ при инсталиране и актуализиране.


Защо да изберете Мицев център?

Предлагаме индивидуално отношение към всеки, уникална учебна програма и гъвкаво обучение за конкретните нужди. Курсовете ни са интензивни-практически, базирани на научна основа.

Софтуерни продукти. Всички марки са собственост на техните притежатели.