Курс Фотография със смартфон

Курс по фотография и видео със смартфон

След този курс по фотография със смартфон ще придобиете умения да виждате фотографска сцена във всяка една ситуация. В непринудена обстановка с много практически примери и колоритни истории ще навлезете в чудния свят на смартфон фотографията. Ще придобиете усета да подберете правилните настройки за постигане на въздействащи и запомнящи се снимки и видеа при всякакви условия и светлина. Ще се научите да правите перфектни снимки и видеа за Facebook, Instagram, YouTube или Tik Tok.


Ако искате да станете инфлуенсър със собствен видео канал, този курс е точно за Вас! Курсът е подходящ и за ученици.


Ако имате фотоапарат и търсите курс, вижте MC250 Курс по фотография за начинаещи


Необходима техника: Смартфон с настройки на режимите на снимане.


Продължителност: 6 вечерни занятия от 18:30 (вечерна група) или 4 съботно-неделни занятия от 14:30. Графика се уговаря на първото занятие.

За по-ефективно обучение групите са ограничени до 6-8 души.

Бонус: неограничен достъп до тайна Facebook група за безплатни консултации.

Сертификат: на успешно завършилите обучението се издава валиден в ЕС сертификат. Възможно е издаване на сертификат и на английски език.

Методика на преподаване: интензивно обучение по утвърдена методика в мултимедийна зала с практически примери, реални задачи и дискусии на индивидуалните резултати и снимки. Обучението е интензивно и групите са малки, за да осигурим лично отношение за всеки. При 5-6 заявки договаряме удобна за всички начална дата. Обадете се сега, много вероятно е останалите желаещи да чакат точно Вас, за да стартираме.

Курсът се провежда в залите на Мицев център Пловдив, ул. Гурко 16.


Цена: 290 лв.

Вижте календар на стартиращите курсове.

Информация и записване на тел. 0888 73 52 52 (9:00 - 20:00 всеки ден!)

Тел. 0888 735252

В Мицев център преподават практици с дългогодишен опит в индустрията и бизнеса.

Програма на курса по фотография със смартфон

1. Светлина, контраст, цвят и дълбочина във фотографията. Снимане в автоматични и специални режими. Композиране на кадър и защо едни снимки са по-въздействащи от други. Видове композиционни правила като хоризонт, правило на третините, златно сечение, центриране, водещи линии, рамкиране, преден план и обем. Експерименти и обсъждане на готовите снимки.

2. Pro режими на снимане. Фокусиране и дълбочина на полето. Портретни и селфи снимки, фокусиране в око и размиване на фона. Защо смартфоните имат 2 или 3 камери? Практика в студио и обсъждане на резултатите. Измерване на светлината и компенсация на експозицията. Снимки на изгреви и залези. Използване на статив, дистанционно или самоснимачка.

3. Защо е важна светлината и как да рисуваме със светлина. Използване на вградена светкавица и външно осветление. Видове осветление и приложението му. Експерименти със светлина и скорост. Дневни и нощни снимки на различна скорост. Баланс на бялото и вярно представяне на цветовете. Продуктова фотография за електронен магазин със смартфон. Снимане на продукти с изкуствено осветление.

4. Аксесоари за мобилна фотография. Филтри и поставки за филтри. Пейзажна фотография, простор и облаци. Снимки на водопади и водни площи с и без филтри. Стативи и ръкохватки за по-удобно снимане, клетка за смартфона. Телеконвертори и микроскопи. Огромният свят на макро фотографията. Експерименти в студио и обсъждане на снимките.

5. Видео със смартфон. Режими на снимане на видео. Професионално осветление със статив и отдалечен микрофон. Планиране и сценарии на видео клип, послание, задържане интереса на аудиторията и приканване към действие. Заснемане на цяло видео или отделни сцени. Редактиране на готовото видео, добавяне на музикален фон, надписи и ефекти.

6. Архивиране и съхранение на снимки. Разлика в качеството и обема. Обработка на готови снимки, изрязване, подравняване и завъртане. Промяна на цветове и баланс на цветовете. Специални ефекти. Създаване на колажи и слайдшоу. Комбиниране на видео и снимки. Изисквания за публикуване в социалните мрежи и мрези за споделяне.

Програмата е одобрена от научния отдел на Мицев център на заседание януари 2023

Аксесоари за мобилна фотография

В курса по мобилна фотография със смартфон ще имате възможност да използвате над 50 отделни аксесоари за смартфон. За да може да пробвате предварително и да знаете точно кои са необходимите аксесоари за вашият смартфон. Осигурили сме стативи, бяло и цветно осветление, филтри, преходници, далекогледи, микроскопи, ръкохватки, дистанционни и др.

Мобилна фотография и видео със смартфон

Най-хубавият фотоапарат е този, който е винаги в джоба Ви. Какво по-лесно от това да снимате със смартфона винаги под ръка. Много от смартфоните имат професионални настройки и качествени камери, които постигат невероятни снимки.

Как бързо да постигнем хубави снимки

Настройки на камерата: Отворете настройките на камерата и изберете резолюцията, която искате да използвате за снимане. Изберете най-високата резолюция, която може да се използва за най-добро качество на снимката.
Режим на снимане: Изберете режим на снимане, който е най-подходящ за ситуацията, в която се намирате. Например, ако снимате пейзаж, изберете режим за пейзажна фотография.
Режим на експозиция: Изберете режим на експозиция, който е най-подходящ за ситуацията. Режимът на експозиция контролира колко светлина се пуска в камерата.
Режим на фокус: Изберете режим на фокус, който е най-подходящ за ситуацията. Режимът на фокус контролира къде е фокусиран обектът в снимката

Защо обучения от Мицев център?

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!
Благодарение на контакти с отдели Човешки ресурси в много организации, създаваме и развиваме отворени курсове за най-търсените специалисти на пазара на труда.

Интензивно обучение по официални учебни програми
На база материали на водещите американски и европейски компании в бранша, създадохме и верифицирахме отлично работещи учебни програми и методики. Натрупахме богат опит в създаване на персонализирани обучения и материали за да отговорим на конкретни нужди.

Имаме много натрупан опит и го споделяме с Вас
В Мицев център годишно организираме над 50 курса в Пловдив и региона. Нашите курсисти успешно се реализират на пазара на труда и ефективно прилагат наученото в курсовете. Обучаваме служители на десетки големи предприятия и фирми в цяла България. Регулярно организираме семинари, някои от които са напълно безплатни.

Всички цени са крайни с включен данък върху добавената стойност