Курс Фотография за начинаещи в Пловдив

Курс по фотография 8 седмици с 25% отстъпка за ученици

36 учебни часа по график, който уговаряме на първото занятие.

Започваме с малко теория и важни термини, като бленда, скорост, ISO, DOF;

Стъпка по стъпка, с много практика се научаваме да снимаме в A, S, P и M режими;

С много упражнения в студио ще усвоим тънкостите на композицията на кадър;

Осигурили сме 10 фотоапарата, 25 обектива, 5 светкавици, 6 различни осветления и др.;

След този курс имате право всяка година на безплатен опреснителен курс.


В курсът по фотография за 8 седмици, ще придобиете умения да виждате фотографска сцена във всяка една ситуация. В непринудена обстановка с много практически примери и колоритни истории ще навлезете в чудния свят на цифровата фотография. Ще придобиете усета да подберете правилните настройки за постигане на въздействащи и запомнящи се снимки при всякакви условия и светлина. С едно движение на ръката ще създавате незабравими спомени.


Фотография за начинаещи

Подходящ за всеки, който иска да прави запомнящи се снимки. За хората, купили си скъп фотоапарат и открили колко трудно се снима с него. За тези, които искат да се развият професионално като фотографи или фотографията им е хоби. За всички, които искат да съхраняват света наоколо. Курсът е много подходящ за ученици и студенти.


След този курс по фотография препоръчваме да запишете и MC255 Курс Photoshop за фотографи, за да изваждате максимума от всяка снимка. Защото колкото и добре да настроим фотоапарата, понякога се налага да пипнем снимките.


Фотографията е страст

Завладява те с всеки кадър. Усилва спомена за онзи мъглив ситен дъжд с вкус на мащерка и приключения. Тихо се промъква в душата ти и дава сили на откривателя в теб. Спотайва се в мислите ти и тихичко нашепва. Къде е следващия маршрут. Да не забравиш статива. Да заредиш батериите. И да носиш онзи новия обектив ...


Необходима техника: Фотоапарат! Чудесно е, ако имате DSLR или безогледален фотоапарат със сменяема оптика Nikon, Canon, Sony, Pentax, Samsung или др. Но и с всеки фотоапарат или модерен смартфон, с настройки на режимите на снимане ще можете ефективно да участвате в курса. Осигурили сме фотоапарати Sony, Canon и Nikon, които може да ползвате в залата.


Продължителност: 8 съботно-неделни занятия от 14:30 до 18:00 или 12 вечерни занятия от 18:30 (вечерна група), общо 36 учебни часа. Графика се уговаря на първото занятие, за да е удобен на всички.

За по-ефективно обучение групите са ограничени до 6-8 души.

Сертификат: на успешно завършилите обучението се издава валиден в ЕС сертификат. Възможно е издаване на сертификат и на английски език.

Методика на преподаване: интензивно обучение по утвърдена методика в мултимедийна зала с практически примери, реални задачи и дискусии на индивидуалните резултати и снимки. Обучението е интензивно и групите са малки, за да осигурим лично отношение за всеки. При 5-6 заявки договаряме удобна за всички начална дата. Обадете се сега, много вероятно е останалите желаещи да чакат точно Вас, за да стартираме.

Курсът се провежда в залите на Мицев център Пловдив, ул. Гурко 16.


Цена: 380 лв.

За ученици 25% отстъпка от цената!!

Индивидуална консултация/обучение: 96 лв. на всеки започнат астронимически час.

Вижте календар на стартиращите курсове.

Информация и записване на тел. 0888 73 52 52 (9:00 - 20:00 всеки ден!)

Тел. 0888 735252

В Мицев център преподават практици с дългогодишен опит в индустрията и бизнеса.

Програма на курса по фотография

Курсът завършва с изложба от снимки на участниците. До предпоследното занятие всеки участник дава една снимка по избор за участие и след изложбата получава разпечатана снимката.

1. Въведение. Светлина и форми. Представяне на светлината. Видове фотографска техника. Предимства и недостатъци. Основни термини от фотографията. Процес на заснемане, как правилно да държим фотоапарата. Снимане в автоматичен режим. Режими на заснемане сцени.

2. Полуавтоматични и ръчни режими на настройка. Експонационен триъгълник - скорост, бленда, ISO. Настройки на бленда и скорост. Фокусиране и методи на фокусиране при фотоапаратите. Режими на фокусиране. Снимане в приоритет на бленда и приоритет на скорост.

3. Обектив. Значението на обектива за снимката. Видове обективи и характеристики. Настройка на блендата. Дълбочина на полето. Избор на обектив. Твърди и варио обективи. Преходници за обективи. Филтри и приставки.

4. Режими на измерване на светлината. Корекция на експозицията. Финна настройка при снимане. Избягване на изгаряне на снимката. Цветова температура. Баланс на бялото. Постигане на естествени и реални цветове. Ефекти с баланса на бялото. Обсъждане на заснетите кадри.

5. Специфични настройки на скорост, бленда и ISO. Снимане при високо ISO, нощна фотография. Значение на скоростта за снимката. Устройство на затвора на фотоапарата. Механичен и електронен затвор. Артефакти в снимките.

6. Предметна фотография. Осветление. Опитна постановка и снимачно поле. Снимане в студио и на открито. Макро снимки, макро обективи. Ефекти от дефокус, боке. Макро снимки на цветя. Зрителен ъгъл. Обективи.

7. Фотография на градски пейзаж. Предварително композиране на кадъра. Златно сечение. Правило на третините. Вградени инструменти във фотоапарата за подходяща композиция. Водещи линии. Ремаркиране в преден план. Дълбочина и преден план. Изкривяване на обективи.

8. Обсъждане на заснетите кадри. Портретна фотография. Снимки на деца и събития. Композиция, фон, осветление. Портретен обектив. Снимки в студио и на открито. Боке. Осветление и игра със сенките. Измерване на светлината от различни места на кадъра.

9. Снимане с малко светлина, домашна обстановка, заведение и вечерни снимки. Използване на вградена или външна светкавица. Нощни снимки. Режими за нощни снимки от ръка или със статив. Дистанционно управление.

10. Пейзажна и туристическа фотография. Композиция и преден план. Портретни снимки на пейзажен фон. Подходящи обективи. Създаване на панорама от няколко кадъра. Вграден панорамен режим за бързо създаване на панорами.

11. Обсъждане на заснетите кадри. Ефектна фотография. Забавен каданс. Фокус и дефокус. Игра със цветовете. HDR фотография и програми за създаване на HDR. Вградени режими във фотоапарата. Софтуер за обработка на снимки на компютър. Приложения за смартфон.

12. Откриване на изложбата на участниците в курса. Представяне и обсъждане на творбите. Всеки участник дава до три снимки по избор до предпоследното занятие, които се разпечатват на картон. Накрая всеки получава снимките си разпечатани. Професия фотограф. Оборудване за външни и оборудване за студийни снимки. Необходима квалификация и документи. Избор за регистрация на свободна професия или собствена фирма.

Програмата е одобрена от научния отдел на Мицев център на заседание март 2022

Демо фотоапарати

Специално за курса по фотография сме осигурили модерни демо фотоапарати:

→ Sony a7C Full Frame с няколко обектива

→ Nikon D7200 съвършен за любители

→ Nikon D5100 с много екстри

→ Nikon D3100 за начинаещи

→ Canon EOS 4000D най-достъпният фотоапарат

→ Canon EOS 400D достъпен за начинаещи

→ Canon EOS 100D малък и бърз

→ Sony NEX-5 първият от серия безогледални

→ Sony RX100 M6 малък звяр с 1" сензор

→ Sony HX350 компектен с 50х zoom

→ Портретни обективи за Sony E/EF, Nikon F и Canon EF байонет.

В студиото може да ползвате стативи, преходници, филтри, няколко светкавици, студийно осветление, софтбокс, дифузери, цветен фон, микрофони, инструменти за почистване, зарядни станции за батерии и още много принадлежности.

По време на курса ще изпробвате какво още Ви е необходимо, за да правите запомнящи се кадри.

25 обектива

Осигурихме 25 различни обектива за Sony, Canon и Nikon, за да изпробватя как се снима с тях.

Финална изложба

В последното занятие на курса ще открием и обсъдим изложба със снимки на участниците. Всеки участник може да даде до три снимки, които ще разпечатаме на картон. След края на изложбата всеки ще получи отпечатаните си снимки. Правата на снимките остават на авторите. Снимките се ползват само по време на изложбата с изръчното разрешение на авторите.

Безплатни курсове

Регулярно правим опреснителни курсове по фотография или уъркшопи по една вечер на теми портрет, пейзаж, нощна фотография, изгреви и залези, продуктова фотография, осветление и светкавици и др. Всеки участник в курс по фотография има право веднъж годишно на едно безплатно посещение. Първото посещение е в годината, следваща завършването на курса. Обадете се за да се запишете. При събиране на 8-10 участника уговаряме дата за събитие.

Фотография

Окото на твореца вижда по друг начин света. Със съвременните смартфони, фотоапарати и безогледални камери всеки може да бъде творец в своя свят. Ежедневно публикуваме снимки в социалните мрежи. Снимаме децата си, близките или домашните любимци. А когато открием колко креативни можем да бъдем, снимаме света около нас. Така фотографията става част от живота ни. И за да представим снимките си, се учим да бъдем перфектни в детайла.

Емоция

Какво ни дава фотографията? Събуждане рано за пореден изгрев, ослепяване срещу залези, дълги часове в разходки по знайни и незнайни места. И едно влюбване във фотоапарата или сработване с техниката. Насладете се на всичко това и още много ...

Фотоапарат

Купуването на фотоапарат не те прави фотограф. Прави те собственик на фотоапарат. Фотоапаратът не прави снимки, фотографът ги прави (Кен Рокуел). Фотографията е съвременното хоби. Все повече ентусиасти да го практикуват. Едва ли можете да намерите човек, който да не е направил поне една снимка в живота си. А Вие? Всеки ден може да откриете нещо за снимане. Снимайте и обсъждайте, не се страхувайте от критика, често тя ще ви помогне да се развиете и усъвършенствате. Ако снимките Ви не са достатъчно добри, значи не сте били достатъчно близо...

Композиция

В превод от латински композиция означава съчинение, съставяне, съединение, връзка, т.е. построяване на изображение, установяване на съотношението между отделните му части, които образуват в крайна сметка едно цяло - завършено и истинско по обща геометрия на кадъра, по линейно, светлинно и тонално построяване на фото-изображението. Понятието композиция се отнася за целия изобразителен строеж на снимката, като отчита смисловото натоварване, разположението на фигурите и предметите върху повърхността на картината, посоката на изобразеното движение в кадъра, ходът и ритъма на основните линии на рисунъка, разпределението на светлинните петна, перспективата на фото изображението.

Споделяне

В първите години от възникването си, фотографията била определяна от общественото мнение като забавление за безделници. А днес всеки може да снима. Ако искате вашите снимки да изглеждат перфектно, да бъдат интересни и да хващат окото (!) – тогава сте на правилното място. Фотографът има необикновена професия: той намира нещо преди хората да успеят да го загубят. Но в днешни дни фотографията скъсва с претенциите си за достоверност. Изображенията са толкова лесни за манипулиране с Photoshop и други програми, те са просто поредица от цифри на компютъра, които могат да бъдат преподредени по всякакъв начин. Затова снимайте редовно! Всеки ден може да откриете нещо ново и интересно за снимане. Дори снимка от друг ъгъл или по друго време на денонощието, вече е различна.

Защо обучения от Мицев център?

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!
Благодарение на контакти с отдели Човешки ресурси в много организации, създаваме и развиваме отворени курсове за най-търсените специалисти на пазара на труда.

Интензивно обучение по официални учебни програми
На база материали на водещите американски и европейски компании в бранша, създадохме и верифицирахме отлично работещи учебни програми и методики. Натрупахме богат опит в създаване на персонализирани обучения и материали за да отговорим на конкретни нужди.

Имаме много натрупан опит и го споделяме с Вас
В Мицев център годишно организираме над 50 курса в Пловдив и региона. Нашите курсисти успешно се реализират на пазара на труда и ефективно прилагат наученото в курсовете. Обучаваме служители на десетки големи предприятия и фирми в цяла България. Регулярно организираме семинари, някои от които са напълно безплатни.

Всички цени са крайни с включен данък върху добавената стойност