Курс Фотография за начинаещи в Пловдив

Курс по фотография

Следваща група от 1 юни на половин цена, само 124 лв.

След този курс по фотография ще придобиете умения да виждате фотографска сцена във всяка една ситуация. В непринудена обстановка с много практически примери и колоритни истории ще навлезете в чудния свят на цифровата фотография. Ще придобиете усета да подберете правилните настройки за постигане на въздействащи и запомнящи се снимки при всякакви условия и светлина. С едно движение на ръката ще създавате незабравими спомени.

Фотография за начинаещи

Подходящ за всеки, който иска да прави запомнящи се снимки. За хората, купили си скъп фотоапарат и открили колко трудно се снима с него. За тези, които искат да се развият професионално като фотографи или фотографията им е хоби. За всички, които искат да съхраняват света наоколо. Курсът е много подходящ за ученици и студенти.


Необходима техника: Фотоапарат! Чудесно е, ако имате DSLR или безогледален фотоапарат със сменяема оптика Nikon, Canon, Sony, Pentax, Samsung или др. Но и с всеки фотоапарат или модерен смартфон, с настройки на режимите на снимане ще можете ефективно да участвате в курса.


Продължителност: 9 вечерни занятия от 18:30 (вечерна група) или 6 съботно-неделни занятия, общо 30 учебни часа. Конкретни дати се уговарят на първото занятие.

За по-ефективно обучение групите са ограничени до 6-8 души.

Бонус: неограничен достъп до тайна Facebook група за безплатни консултации.

Сертификат: на успешно завършилите обучението се издава валиден в ЕС сертификат. Възможно е издаване на сертификат и на английски език.

Методика на преподаване: интензивно обучение по утвърдена методика в мултимедийна зала с практически примери, реални задачи и дискусии на индивидуалните резултати и снимки.


Цена: 248 лв.

Следваща група от 1 юни на половин цена, само 124 лв.

Индивидуална консултация/обучение: 48 лв. на учебен час, минимум 2 часа.
За фирми: към цената се начислява 20% ДДС.

Информация и записване на тел. 0888 73 52 52 (9:00 - 20:00)

Тел. 0888 735252

В Мицев център преподават практици с дългогодишен опит в индустрията и бизнеса.

Програма на курса по фотография

1. Въведение. Светлина и форми. Представяне на светлината. Видове фотографска техника. Предимства и недостатъци. Снимане в автоматичен режим. Основни термини от фотографията. Процес на заснемане. Автоматичен режим на снимки. Програмни режими на заснемане.

2. Полуавтоматични и ръчни режими на настройка. Експонационен триъгълник - скорост, бленда, ISO. Специфични настройки на бленда и скорост. Фокусиране и измерване на светлината. Корекция на експозицията.

3. Предметна фотография. Осветление. Опитна постановка и снимачно поле. Снимане в студио и на открито. Макро снимки, макро обективи. Ефекти от дефокус, боке. Макро снимки на цветя. Зрителен ъгъл. Обективи.

4. Фотография на градски пейзаж. Предварително композиране на кадъра. Златно сечение. Правило на третините. Вградени инструменти във фотоапарата за подходяща композиция. Водещи линии. Ремаркиране в преден план. Дълбочина и преден план. Изкривяване на обективи.

5. Портретна фотография. Снимки на деца и събития. Композиция, фон, осветление. Портретен обектив. Снимки в студио и на открито. Боке. Осветление и игра със сенките. Измерване на светлината от различни места на кадъра.

6. Снимане с малко светлина, домашна обстановка, заведение и вечерни снимки. Използване на вградена или външна светкавица. Нощни снимки. Режими за нощни снимки от ръка или със статив. Дистанционно управление.

7. Пейзажна и туристическа фотография. Композиция и преден план. Портретни снимки на пейзажен фон. Подходящи обективи. Създаване на панорама от няколко кадъра. Вграден панорамен режим за бързо създаване на панорами.

8. Ефектна фотография. Забавен каданс. Фокус и дефокус. Игра със цветовете. HDR фотография и програми за създаване на HDR. Вградени режими във фотоапарата. Софтуер за обработка на снимки на компютър. Приложения за смартфон.

9. Професия фотограф. Оборудване за външни и оборудване за студийни снимки. Необходима квалификация и документи. Избор за регистрация на свободна професия или собствена фирма. Данъчна практика.

Програмата е одобрена от научния отдел на Мицев център на заседание март 2019

Фотография

Окото на твореца вижда по друг начин света. Със съвременните смартфони, фотоапарати и безогледални камери всеки може да бъде творец в своя свят. Ежедневно публикуваме снимки в социалните мрежи. Снимаме децата си, близките или домашните любимци. А когато открием колко креативни можем да бъдем, снимаме света около нас. Така фотографията става част от живота ни. И за да представим снимките си, се учим да бъдем перфектни в детайла.

Емоция

Какво ни дава фотографията? Събуждане рано за пореден изгрев, ослепяване срещу залези, дълги часове в разходки по знайни и незнайни места. И едно влюбване във фотоапарата или сработване с техниката. Насладете се на всичко това и още много ...

Фотоапарат

Купуването на фотоапарат не те прави фотограф. Прави те собственик на фотоапарат. Фотоапаратът не прави снимки, фотографът ги прави (Кен Рокуел). Фотографията е съвременното хоби. Все повече ентусиасти да го практикуват. Едва ли можете да намерите човек, който да не е направил поне една снимка в живота си. А Вие? Всеки ден може да откриете нещо за снимане. Снимайте и обсъждайте, не се страхувайте от критика, често тя ще ви помогне да се развиете и усъвършенствате. Ако снимките Ви не са достатъчно добри, значи не сте били достатъчно близо...

Споделяне

В първите години от възникването си, фотографията била определяна от общественото мнение като забавление за безделници. А днес всеки може да снима. Ако искате вашите снимки да изглеждат перфектно, да бъдат интересни и да хващат окото (!) – тогава сте на правилното място. Фотографът има необикновена професия: той намира нещо преди хората да успеят да го загубят. Но в днешни дни фотографията скъсва с претенциите си за достоверност. Изображенията са толкова лесни за манипулиране с Photoshop и други програми, те са просто поредица от цифри на компютъра, които могат да бъдат преподредени по всякакъв начин. Затова снимайте редовно! Всеки ден може да откриете нещо ново и интересно за снимане. Дори снимка от друг ъгъл или по друго време на денонощието, вече е различна.

Защо обучения от Мицев център?

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!
Благодарение на контакти с отдели Човешки ресурси в много организации, създаваме и развиваме отворени курсове за най-търсените специалисти на пазара на труда.

Интензивно обучение по официални учебни програми
На база материали на водещите американски и европейски компании в бранша, създадохме и верифицирахме отлично работещи учебни програми и методики. Натрупахме богат опит в създаване на персонализирани обучения и материали за да отговорим на конкретни нужди.

Имаме много натрупан опит и го споделяме с Вас
В Мицев център годишно организираме над 50 курса в Пловдив и региона. Нашите курсисти успешно се реализират на пазара на труда и ефективно прилагат наученото в курсовете. Обучаваме служители на десетки големи предприятия и фирми в цяла България. Регулярно организираме семинари, някои от които са напълно безплатни.

MC250 Курс фотография, Въздействащи снимки за начинаещи