Презентационни умения

Умения за презентиране

В това обучение са събрани почти 20 години труд, преподавателски опит и личностно развитие. Получавате много изстрадани примери, насоки и добри практики. Спестете си това време.


По време на карантината предлагаме ИНДИВИДУАЛНО обучение по SKYPE на същата цена, както за участие в група.


Цел: да се развият умения за презентиране, убеждаване и говорене пред публика като се извлечат силните страни на всеки участник и се работи с тях.


Подходящо за всеки, който иска да общува успешно! За всички нива мениджъри, търговци, маркетинг специалисти, презентатори, участници в МЛМ, учители, лектори и всички, които искат да са успешни в общуването и убеждаването.


След обучението ще можете убедително да презентирате идеите си. Лесно да убеждавате хората и да разпознавате доколко Ви вярват и подкрепят. Ще можете успешно да продавате идеи и продукти. Ще познавате тънкостите на езика на тялото, така че да владеете себе си и да разчитате ефективно сигналите, които обичайно не забелязваме. Ще овладеете методики за говорене пред публика, представяне на себе си и своя бизнес, за убеждаване и контрол на ситуацията.


Продължителност: шест вечери от 18:30 или четири дни (събота/неделя) от 9:30 или 14:30, общо 12 учебни сесии. Датите се уговарят на първото занятие, за да е удобно на всички. Личностното развитие изисква повече време и преживяване на ситуации и модели. Дните между отделните занятия дават възможност за по-дълбоко осмисляне на преживяното и достигане до нови идеи и въпроси.


За корпоративни клиенти: обучението се предлага в два пълни дни с поне седмица време между тях. Може да се включи практическа работа с PowerPoint, включително да осигурим необходимата компютърна техника. Предварително ще заложим учебните цели, аудитория, умения на участниците, опит в презентирането и критерии за оценка на обучението.


Защо не е в един ден? Личностното развитие изисква повече време и преживяване на ситуации, емоции и състояния. Дните между отделните занятия дават възможност за по-дълбоко осмисляне на преживяното, време за мисловни и емоционални процеси за достигане до нови идеи и въпроси.


Обучението е интензивно и групите са малки, за да осигурим лично отношение за всеки. При 5-6 заявки договаряме удобна за всички начална дата. Обадете се сега, много вероятно е останалите желаещи да чакат точно Вас, за да стартираме.


Водещ: Камен Мицев треньор по Емоционална интелигентност, психолог с опит в обучение на възрастни, диагностика и развитие на тренинг групи. Член на Международното общество по Емоционална интелигентност - ISEI, Ню Йорк. Сертифициран Microsoft треньор, MOS Master.


Цена: 248 лв.

По време на карантината предлагаме ИНДИВИДУАЛНО обучение по SKYPE на същата цена, както за участие в група.

Индивидуална консултация/обучение: 48 лв. на учебен час, минимум 2 часа.
За фирми: към цената се начислява 20% ДДС.

Информация и записване на тел. 0888 73 52 52 (9:00 - 20:00)

Тел. 0888 735252

Бонус: неограничен достъп до тайна Facebook група за безплатни консултации.

Сертификат: на успешно завършилите обучението и справили се с всички упражнения се издава валиден в ЕС сертификат. Възможно е издаване на сертификат и на английски език.

Методика на преподаване: тренинг лаборатория с практически казуси, доскусии и кратка теоретична част.

В цената са включени:
- практическо обучение с реални казуси и упражнения в тренинг лаборатория;
- обучение в малка група за активно лично участие на всеки участник;
- световни стандарти, гарантирани резултати, лично отношение към всеки;
- сертификат за обучение по социални умения;
- печатен материал с теория и казуси;
- обучение в мултимедийна тренинг зала;
- чай, кафе, вода за почивките, климатизирана и уютна зала;
- безплтен WiFi.

Вдъхновяващи презентации - програма

В обучението е предвидено съвсем малко време за теория, за да поставим основите. Започваме със запознаване, психологически договор и изследване на силните лични черти. Въведение в комуникация, аудитория, презентиране, обратна връзка.


Език на тялото. Какво говорим, когато мълчим. Как да се владеем. Презентиране без думи. Разпознаване на интерес и безразличие. Убеждаващи позиции. Как да слушаме тялото си, жестове, мимики, пози.


Емоционална интелигентност. Осъзнаване на емоциите и разпознаване на собствените емоции, саморегулиране на въздействието от емоциите. Умения на емоционалната интелигентност и ефективното им използване, овладяване на полезни емоционални инструменти и техники. Разпознаване на емоциите, групи емоции и значението за правилното разпознаване.


Да добавим глас! Лични качества и силни страни. Типове поведение, личен тест. Харизма и създаване на позитивно първо впечатление. Лично представяне пред публика. Привличане на вниманието. Стрес и овладяването му. Дишане и подобряване на гласа. Емоционално свързване с аудиторията и влияние за взимане на решение.


Да разнищим съдържанието! Как да кажем за 90 секунди на участниците какво печелят. Планиране, целеполагане, анализ потребностите на аудиторията. Структура и съдържание на презентацията. Фази на презентацията. Успешно постигане на целите. Планиране и структуриране на презентация. Защото подготовката е важна


Успешно презентиране пред публика. Силно убеждаване с няколко изречения. Управляване на вниманието чрез вербални и невербални техники. Контакт с аудиторията. Повишаване на доверието. Влизане в роля и въздействие чрез поведението си. Упражнения в кратки убеждаващи презентации. Твоята асансьорна реч за 90 секунди.


Накрая с всеки участник набелязваме път за развитие на силни страни и обобщаваме с щадяща обратна връзка, спрямо личните постижения на участниците.

Програмата е одобрена от научния отдел на Мицев център на заседание май 2019


Презентационни умения

Кога за последно правихте презентация? Знаете ли, че преди да излезете пред публика нивата на стрес в организама са критично високи. Емоциите надделяват, но за хора с развита емоционална интелигентност, това е лесно преодолимо. Един опитен презентатор има набор от техники за концентрация и преодоляване на стреса. При всички случаи той предварително се е подготвил. Познава публиката и има решения за възможни ситуации. По време на презентацията той просто върви по плана си, представя информацията логически с достатъчно примери и доказателства. Опитния презентатир показва увереност и достига до публиката на емоционална основа. Добрите презентационни умения, емоционалната интелигентност и практиката го правят успешен.

Курсистите за нас:

Във фирмата започнахме да правим презентации пред потенциални клиенти. Доволен съм от курса при Мицев. Вече правя презентации бързо и точно, шефа ги харесва и имам успех с клиентите. Препоръчвам!
Публикувано с любезното съгласие на Иван Василев

Защо да изберете нас?

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!
Благодарение на контакти с отдели Човешки ресурси в много организации, създаваме и развиваме отворени курсове за най-търсените специалисти на пазара на труда.

Интензивно обучение по официални учебни програми
На база материали на водещите американски и европейски компании в бранша, създадохме и верифицирахме отлично работещи учебни програми и методики. Натрупахме богат опит в създаване на персонализирани обучения и материали за да отговорим на конкретни нужди.

Имаме много натрупан опит и го споделяме с Вас
В Мицев център годишно организираме над 50 курса в Пловдив и региона. Нашите курсисти успешно се реализират на пазара на труда и ефективно прилагат наученото в курсовете. Обучаваме служители на десетки големи предприятия и фирми в цяла България. Регулярно организираме семинари, някои от които са напълно безплатни.

MC201 Курс Умения за презентиране