Обучение хвани лъжата

Обучение Хвани лъжата

Това е сериозно и задълбочено обучение за разпознаване на лъжата. То ще увеличи шансовете Ви да разпознавате моментите, когато хората са неискрени с Вас или се опитват да Ви манипулират или подвеждат. Това не е детектор на лъжата или полиграф, а набор от умения за разпознаване състоянието на околните.


Налага ли Ви се понякога да спестявате истината или да изричате откровени лъжи? Представете си какъв щеше да бъде животът ни, ако казвахме само истината. Вероятно много труден. Съществуват безобидни лъжи, които използваме, за да запазим гладките отношения в обществото. Има неща, което могат да ни помогнат да различим истината от лъжата, като детектор на лъжата или полиграф. Това е езикът на тялото, тайните сигнали, които човек изпраща, без дори да осъзнава. Няма определен жест, който да е пряко свързан с лъжата. Не можете да сте сигурни, че човек лъже при появата само на един признак, трябва да са налице поне няколко признака от различни групи.


Още от ранна детска възраст се учим да лъжем и сме отлични майстори в това. Затова, разпознаването на лъжата не е проста и лесна дейност и в съдебната практика се ползват сложни устройства, като полиграф или детектор на лъжата. Това обучение изисква задълбочени познания, много практическа дейност и вяра в себе си. Защото едно повърхностно знание на методите, само ще Ви обърка още повече и ще има неблагоприятни последици за Вас и околните.


Обучението е сериозно надграждане след:

MC222 Обучение по Емоционална интелигентност;

MC223 Обучение Емоции за напреднали.

Подходящо е за тези, които често работят с хора, като мениджъри, търговци, супервайзери, агенти и всеки, който иска да подобри комуникацията в живота си и на работното място.


Готови ли сте да видите истината в очите, а лъжата?

След края на обучението ще бъдете по-уверени и мотивирани в разпознаване на истината в отношенията си с хората. Ще задълбочите уменията си да забелязвате повече детайли в поведението на хората. Ще започнете да забелязвате неща, които до сега не сте забелязвали или не са Ви правили впечатление. Готови ли сте за това?


Продължителност: 12 сесии в шест вечери от 18:30 или четири дни (събота/неделя) от 9:30 или 14:30. Датите се уговарят на първото занятие, за да е удобно на всички.

За да се включите в това сериозно обучение, е необходимо да сте преминали успешно MC222 Обучение по Емоционална интелигентност, за да познавате основите на ЕИ и MC223 Обучение Емоции за напреднали, за да разпознавате и фините състояния на емоциите.


Обучението е интензивно и групите са малки, за да осигурим лично отношение за всеки. При 5-6 заявки договаряме удобна за всички начална дата. Обадете се сега, много вероятно е останалите желаещи да чакат точно Вас, за да стартираме.


Водещ: Камен Мицев треньор по Емоционална интелигентност, психолог с опит в обучение на възрастни, диагностика и развитие на тренинг групи. Член на Международното общество по Емоционална интелигентност - ISEI, Ню Йорк.


Цена: 248 лв.

За фирми: към цената се начислява 20% ДДС.

Информация и записване на тел. 0888 73 52 52 (9:00 - 20:00)

Тел. 0888 735252

Бонус: неограничен достъп до тайна Facebook група за безплатни консултации.

Сертификат: на успешно завършилите обучението и справили се с всички упражнения се издава валиден в ЕС сертификат. Възможно е издаване на сертификат и на английски език.

Методика на преподаване: теоретични и практически занятия с реални преживявания.

В Мицев център преподават практици с дългогодишен опит в психологията и личностното развитие.

Познаваме ли лъжата?

Никой не обича да е лъган или да му се спестява истината. Затова битуват методи за разпознаване на лъжата, някои от които са още от далечни времена. Вярваме, че ако хората гледат наляво, те лъжат. Въпреки, че има наука, която обяснява какво означават различните посоки на погледа и тяхното значение, това не е надеждна форма за откриване на лъжата.


Мислим си, че когато някой ни лъже, не може да ни гледа в очите. Представата, че лъжците извръщат погледа си, когато лъжат не съвпада с научната теза. Истината е, че докато ви лъжат ви гледат в очите много повече, защото искат да видят дали вярвате на тяхната лъжа или не.


Имейлите и чат съобщенията са изпълнени с лъжи, защото е по-лесно да се излъже, когато хората не могат да те видят или чуят. Истината е че, най-много лъжи се изричат в разговорите по телефона, защото не се записват и не остава писмено доказателство за казаните лъжи. Освен това, казваме много повече неща, отколкото когато ги записваме като съобщения.

Признаци на лъжата

Истината е, че не всяка лъжа може да бъде хваната. Има хора, които са опитни оратори и "психолози" и лесно манипулират околните. Ето някои от разпространениете признаци за разпознаване на лъжата:

Гризане на ноктите

Дъвчене на вътрешната страна на устата

Повече "общи" приказки - всичко, всеки, винаги, никога, нищо и др.

Повече говорни грешки

Повече паузи в разговора

Повишаване тоналността на гласа и пискливост

По-кратки вербални отговори

Покриване на устата с ръка

По-малко специфични подробности

Потене

По-често преглъщане

Пресъхване на устата

Различен от обичайното зрителен контакт

Различни от обичайното количество движения на тялото

Разширени зеници

Търкане на носа

Търкане на очите или преструване, че има нещо в окото

Учестено мигане

Фалшива кашлица

Това са базови фактори за разпознаване на лъжата. Случайното им изпозлване само може да ни подведе. За да се научим сериозно да разпознаваме кога ни лъжат, е небходимо задълбочено да познаваме емоциите, базовото поведение на хората, да можем да управляваме разговора и ние да въвличаме хората в подходящи ситуации, за да извлечем максимум полезна информация. И накрая да вземем информирано решение за конкретната ситуация. Хубавото е, че всичко това се учи и може да се развие.

Защо обучения от Мицев център?

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!
Благодарение на контакти с отдели Човешки ресурси в много организации, създаваме и развиваме отворени курсове за най-търсените специалисти на пазара на труда.

Интензивно обучение по официални учебни програми
На база материали на водещите американски и европейски компании в бранша, създадохме и верифицирахме отлично работещи учебни програми и методики. Натрупахме богат опит в създаване на персонализирани обучения и материали за да отговорим на конкретни нужди.

Имаме много натрупан опит и го споделяме с Вас
В Мицев център годишно организираме над 50 курса в Пловдив и региона. Нашите курсисти успешно се реализират на пазара на труда и ефективно прилагат наученото в курсовете. Обучаваме служители на десетки големи предприятия и фирми в цяла България. Регулярно организираме семинари, някои от които са напълно безплатни.

MC224 Обучение Хвани лъжата