Обучение емоционална инелигентност

Обучение Емоции за напреднали
Емоционална интелигентност

Емоциите имат огромно влияние върху поведението ни. Те влияят на нашите решения, на действията ни, на перцепцията ни за реалността. Като ги познаваме, ние можем да ги разберем по-добре, съответно и да управляваме резултата от тях и да постигаме целите си по-успешно.


Емоцията се създава от ситуацията, възниква от условията и нашите спомени и знания, като се включва от т.нар. тригер. Същевременно емоцията е и проява на някаква устойчива характеристика на човека. Овладяването и използването на всичко това е емоционалната интелигентност.


Обучението е надграждане след MC222 Обучение по Емоционална интелигентност. Подходящо е за хора, търсещи личностно развитие и добро познаване на своите емоции и емоциите на другите. За всички, които искат да осъзнаят по-добре и да развият емоционалната си интелигентности и да я прилагат в живота си и на работното място.


След края на обучението ще бъдете по-уверени и мотивирани в разпознаване на емоциите, ще разбирате както себе си, така и другите и ще се справяте по–леко с предизвикателствата на живота. В дълбочина ще разпознавате емоциите в различните им степени. Лесно ще откривате тригера, отключил съответната емоция и ще управлявате резултата от настъпилата емоция. Ще разпознавате изражения на лицето и микроизражения, с което ще бъдете по-ефективни във всяка ситуация.


Продължителност: 12 сесии в шест вечери от 18:30 или четири дни (събота/неделя) от 9:30 или 14:30. Датите се уговарят на първото занятие, за да е удобно на всички.

За да се включите е необходимо да сте преминали успешно MC222 Обучение по Емоционална интелигентност, за да познавате основите на ЕИ.

Обучението е интензивно и групите са малки, за да осигурим лично отношение за всеки. При 5-6 заявки договаряме удобна за всички начална дата. Обадете се сега, много вероятно е останалите желаещи да чакат точно Вас, за да стартираме.


Водещ: Камен Мицев треньор по Емоционална интелигентност, психолог с опит в обучение на възрастни, диагностика и развитие на тренинг групи. Член на Международното общество по Емоционална интелигентност - ISEI, Ню Йорк.


Цена: 380 лв.

Информация и записване на тел. 0888 73 52 52 (9:00 - 20:00)

Тел. 0888 735252

Сертификат: на успешно завършилите обучението и справили се с всички упражнения се издава валиден в ЕС сертификат. Възможно е издаване на сертификат и на английски език.

Методика на преподаване: теоретични и практически занятия с реални преживявания.

В Мицев център преподават практици с дългогодишен опит в психологията и личностното развитие.

Учебна програма

1. Емоции. Групи универсални емоции. Разпознаване и определяне на емоциите. Емоции, мисли и действия. Възприятия и мозък, амигдала, мозъчни вълни. Валентност, интензивност и съдържание на емоциите. Мимики и емоции. Микроемоции и значението им. Емоционално зареждане. Огледални неврони и методи на разпознаване на емоциите. Емоционален процес и емоционален епизод.

2. Емоция Удоволствие: Това е положителна емоция, свързана с вътрешно задоволство, приповдигнато настроение, екзалтация, вълнение и възбуда. Удоволствието обикновено е по повод дадено събитие, което предизвиква желание за веселие, смях и празнуване. Пример е чувството, с което децата отварят коледните подаръци.

3. Емоция Страх: Страхът е комплекс от негативни чувства, емоции и характерни поведенчески реакции у хората и животните, които се активират от явление или обект, тълкуван като заплашителен. Страховете обикновено се формират на базата на предишен опит и по своята същност имат защитна функция. Съществуват обаче и такива, които възникват, без индивидът преди това да е попадал в ситуациите, които ги предизвикват, и са плод на фантазията (често са по-интензивни от породените от непосредствения опит).

4. Емоция Гняв: Гневът е наша естествена емоция, сигнализираща, че някой не постъпва честно с нас, навлиза в личните ни граници, накърнява личността ни. Усеща се в тялото като силна енергия, която тръгва отдолy нагоре. Това е емоция, за която са типични силен дискомфорт и почти инстинктивна реакция към заплахи, провокация или болка.

5. Емоция Мъка: От всички емоции, които изпитваме, мъката е най-продължителната. Мъката нарушава естествения ритъм на дишане, предизвиква спазми на белите дробове и бронхите. Често води до депресивни състояния. Когато загубим нещо, било то предмет, състояние, статус или близък е нормално и естествено да скърбим. Усеща се физически като стягане или тежест в областта на гърдите или гърлото, гадене или разстроен стомах, замайване, главоболие, мускулна слабост, напрежение или умора.

6. Емоция Отвращение: Отвращението може да е резултат от неприятна миризма, вкус или гледка. Изпитва се и по психологически причини – при наблюдение на неприемливо поведение – неприятно, неморално или зло. Характерно е с желание за изключване и дърпане назад, включително понижаване на пулса.


Ползи от обучението

Хората с висока степен на емоционална интелигентност по-лесно създават и поддържат взаимоотношения с околните и по-добре се вписват в дейности с други хора. Те по-добре разбират собственото си емоционално състояние, което намалява стреса и по-рядко страдат от депресивни състояния. Като цяло те са по-успешни както в личен, така и в професионален план. Степента на емоционална интелигентност може успешно да се развие и повиши, в това обучение Вие ще се развиете и фокусирате над умения, които ще Ви помогнат да разбирате хората по-добре, да постигате желаните успехи и да контролирате емоциите си.

Защо обучения от Мицев център?

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!
Благодарение на контакти с отдели Човешки ресурси в много организации, създаваме и развиваме отворени курсове за най-търсените специалисти на пазара на труда.

Интензивно обучение по официални учебни програми
На база материали на водещите американски и европейски компании в бранша, създадохме и верифицирахме отлично работещи учебни програми и методики. Натрупахме богат опит в създаване на персонализирани обучения и материали за да отговорим на конкретни нужди.

Имаме много натрупан опит и го споделяме с Вас
В Мицев център годишно организираме над 50 курса в Пловдив и региона. Нашите курсисти успешно се реализират на пазара на труда и ефективно прилагат наученото в курсовете. Обучаваме служители на десетки големи предприятия и фирми в цяла България. Регулярно организираме семинари, някои от които са напълно безплатни.

Всички цени са крайни с включен данък върху добавената стойност