Курс Office напреднали

MC112 Курс Excel бърз старт

Въведение в Excel за начинаещи

Microsoft Excel е безспорно най-разпространената програма за създаване и пресмятане в таблици. Наложи се като един от най-често използваните продукти във всеки офис или работно място. Познаването и Ви гарантира сигурна работа с по-добро заплащане. Погледнете списъците с обяви за работа, всеки ден има десетки нови позиции с изискване за ползване на Excel.


Курсът е подходящ за начинаещи с Excel. За всеки, който работи в офис или търси по-добра работа като офис асистент, мениджър, специалист продажби, финансист, счетоводител, касиер, офис организатор и др. Подходящ и за ученици и студенти.


След курсът ще можете да създавате таблици в Excel за пресмятане или анализ на данни. Ще познавате основните методи за пресмятане на ДДС, търговски отстъпки и други важни за практиката таблици. Ще създавате красиви диаграми и сложни таблици с много формули. Освен знания и умения ще придобиете и самочувствие за работа с най-разпространените програми.


Курс Excel бърз старт е подходящ като основа за курсът Excel Advanced, в който много задълбочено разглеждаме приложението на Excel в анализ и обработка на данни, функции, инструменти, списъци, филтри, логически функции, Pivot, макроси и др.


Необходими познания: минимални познания в организиране на файлове и папки, познания в текстообработка и работа с периферни устройства.


Продължителност: 3 непоредни вечери след 18:00 или 1 ден събота/неделя.


Цена: 88 лв.

Индивидуална консултация или обучение: 48 лв. на учебен час.

За записване: в заявката по-долу или на тел. 0888 73 52 52 в работно време.


Бонус: неограничен достъп до тайна Facebook група за безплатни консултации.


Учебни материали: отпечатана книжка от 20 страници с теоретичният материал.


Сертификат: на успешно завършилите курса и справили се с всички упражнения се издава валиден в ЕС сертификат. Възможно е издаване на сертификат и на английски език.


Методика на преподаване: интензивно обучение в мултимедийна зала от MCT (сертифициран от Microsoft обучител) с дългогодишен опит, по официалната методика на производителите.

Знаете ли, че според водещи изследователи, ефективността на обучението зависи до 80% от преподавателя?Заявка за участие

Програма на курса

1. Microsoft Excel. Интерфейс. Работна книга и работни листове. Въвеждане и редактиране на различни видове данни в клетките. Вмъкване и изтриване на клетки, колони и редове. Запис и отваряне на файл. Форматиране на клетки. Създаване на таблица. Създаване на елементарни формули. Пресмятане и анализ с Excel. Сложни формули и функции. Редактиране на формули. Копиране на формули в работен лист. Видове адресация на клетките, клетка константа. Изчисления с проценти, съотношения и търговска отстъпка. Методи на пресмятане на ДДС чрез Excel. Създаване на сложна таблица със сложни формули и функции.

2. Използване на повече работни листове. Прехвърляне на данни между работни листове и отделни работни книги. Преместване и копиране на лист. Работа с по-големи обеми данни и таблици. Замразяване на редове и колони в таблицата. Форматиране на клетка и работни листове. Форматиране на таблицата. Създаване и редактиране на диаграми. Сложни видове диаграми. Отпечатване на работен лист и диаграма. Задаване на печатаема област. Добавяне на горен и долен колонтитул. Повтаряне заглавията при печат. Алгоритми за бързо отпечатване на големи таблици в един лист. Следене на информация, какво може Excel да прави сам.

3. Организиране дейността в офиса. Изисквания и настройка на Outlook. Електронна поща, настройка, отделни папки и филтриране на поща. Организиране на календар, събития и съвещания, съвместни срещи. Работа с контакти, Адресна книга. Автоматизация с Outlook. Съвместна работа с Office програмите. Копиране между отделните програми, съвместно редактиране на документи, права за достъп. Компютърна сигурност, загуба на информация и вируси. Архивиране на информация. Работа в облак Microsoft OneDrive.

Програмата е одобрена от научния отдел на Мицев център на заседание март 2017

Курсистите за нас:

На интервю за работа ме попитаха как се пресмята ДДС с Ексел. Признавам си не знаех. На курса по Ексел научих това и още много полезни хитринки. Сега си търся работа с Ексел и съм спокойна за интервюто.
Публикувано с любезното съгласие на Елена Димова

Защо да изберете нас?

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!
Благодарение на контакти с отдели Човешки ресурси в много организации, създаваме и развиваме отворени курсове за най-търсените специалисти на пазара на труда.

Интензивно обучение по официални учебни програми
На база материали на водещите американски и европейски компании в бранша, създадохме и верифицирахме отлично работещи учебни програми и методики. Натрупахме богат опит в създаване на персонализирани обучения и материали за да отговорим на конкретни нужди.

Имаме много натрупан опит и го споделяме с Вас
В Мицев център годишно организираме над 50 курса в Пловдив и региона. Нашите курсисти успешно се реализират на пазара на труда и ефективно прилагат наученото в курсовете. Обучаваме служители на десетки големи предприятия и фирми в цяла България. Регулярно организираме семинари, някои от които са напълно безплатни.

Курс Excel бърз старт, Въведение в Excel за начинаещи