Курс Начална компютърна грамотност Word Excel

Курс Word, Excel, Windows
Компютърна грамотност, текстообработка

Подходящ за всеки, който търси по-добра работа с компютърна грамотност или оператор на компютър. Както за начинаещи, така и за хора, които искат да задълбочат познанията си.
Ако изпитвате трудност да копирате файлове и папки или трудно оформяте документи, ако е необходимо бързо да създавате офис документи и формуляри, този курс е за Вас!


Само сега, супер изгодно! ИНДИВИДУАЛНО обучение по SKYPE на същата цена, както за участие в група. Индивидуално обучение с преподавател (само с Вас!) в 9 сесии по удобен график с начален час от 10, 13, 16 или 19 часа. Обадете се сега!


Този курс по начална компютърна грамотност е подходящ и за хора, които искат да ползват уверено компютър, без да работят в офис. Ще научите базови знания за работа и забавление с компютър, както да опазвате компютъра от повреди или вируси.


След курсът ще можете да организирате документите в компютъра, професионално да създавате и редактирате документи, да намирате информация в интернет, да отпечатвате и сканирате. Ще можете да попълвате вярно и да създавате таблици за пресмятане в Excel. Ще познавате как се пресмята ДДС и търговска отстъпка и калкулиране на цени в Excel. Освен знания и умения ще придобиете и самочувствие за работа с най-разпространените програми.


Необходими познания: никакви или минимални, например ползвате само Facebook, Skype или имате познания, но желаете да ги систематизирате и да опознаете Word и Excel версия 2016.


Продължителност: 9 непоредни вечери от 18:30 или 6 дни събота/неделя от 9:30 или 14:30.

Хорариум: 60 учебни часа = 30 часа присъствено обучение + 30 часа самостоятелна практика.

Учебни материали: безплатен учебник от 92 страници.

Бонус: неограничен достъп до тайна Facebook група за безплатни консултации.

Сертификат: на успешно завършилите курса и справили се с всички упражнения се издава валиден в ЕС сертификат. Възможно е издаване на сертификат и на английски език.

Методика на преподаване: интензивно обучение в мултимедийна зала от преподавател с дългогодишен практически опит, по официалната методика на производителите. Обучението е интензивно и групите са малки, за да осигурим лично отношение за всеки. При 5-6 заявки договаряме удобна за всички начална дата. Обадете се сега, много вероятно е останалите желаещи да чакат точно Вас, за да стартираме.

Курсът се провежда в залите на Мицев център Пловдив, ул. Гурко 16.


Цена: 188 лв.

Само сега, супер изгодно! ИНДИВИДУАЛНО обучение по SKYPE на същата цена, както за участие в група. Индивидуално обучение с преподавател (само с Вас!) в 9 сесии по удобен график с начален час от 10, 13, 16 или 19 часа. Обадете се сега!

Индивидуална консултация/обучение: 48 лв. на учебен час, минимум 2 часа.
За фирми: към цената се начислява 20% ДДС.

Вижте календар на стартиращите курсове.

Информация и записване на тел. 0888 73 52 52 (9:00 - 20:00 и по празниците!)

Тел. 0888 735252

Ако сте преминали този курс, заповядайте на F101 Безплатен опреснителен Курс Word, Excel, компютърна грамотност.

След този курс: препоръчваме MC102 Курс Office 2016 пакет, за да задълбочите сериозно познанията си в Word, Excel, PowerPoint и Outlook, необходими за всякя чуждестранна фирма.

Знаете ли, че според водещи изследователи, ефективността на обучението зависи до 80% от преподавателя?

Програма на курса

1. Организация на офис и документооборот
Техническо обслужване и обработка на офис документация и осигуряване връзка с всички организационни единици. Организационна подготовка на документи, формуляри и подръжка на дневници за комуникация и кореспонденция. Подръжка на картотека, фирмени бази данни и документооборот. Създаване и следене на графици, събития и контакти. Приложение на Office 2016 в организиране на фирмената информация, документация и комуникация.

2. Въведение в компютрите и Компютърна сигурност
Устройство на компютъра. Хардуер, Софтуер. Как да се грижим за компютъра си, профилактика. Периферни устройства, принтер, скенер. Инсталиране на програми. Аспекти на компютърната сигурност. Загуба на информация. Вируси и троянски коне. Антивирусна програма и как да се грижим за нея. Вируси във Facebook и Skype и как да се пазим от тях.

3. Операционна система Windows
Windows, работен екран, програми, прозорци. Инсталиране на програма и премахване на програма. Стартиране на програма по различни начини. Организация на файлове и папки. Копиране и местене на файлове и папки. Организация на документите и бързо намиране на информация в компютъра с вградената търсачка. Архивиране и компресиране на файлове. Работа с облак и локален компютър. Прехвърляне на файлове от един компютър на друг.

4. Интернет и електронна поща
Свързване към интернет. Вируси и троянски коне, защита. Търсене на информация, документи и снимки в Интернет. Ресурси и услуги, налични в Интернет. Оторизиране чрез парола и акаунт. Избор на парола и сигурна парола. Защо трябва да сменяме паролата си често? Комуникация чрез електронна поща и чат програми. Отдалечена работа чрез програми за достъп до компютър през интернет. Оператор на компютър.

5. Въведение в Word
Текстообработка с Microsoft Word. Версии на програмата, Microsoft Office. Настройка работния екран на Word, интерфейс и управление. Запазване на файл и отваряне на съществуващи файлове. Как да настроим екрана за да ни е удобно за работа?

6. Въвеждане и форматиране на текст
Настройка на листа. Въвеждане, форматиране и редактиране на текст. Клавиатурни подредби и писане на латиница и кирилица. Правописна проверка и автоматична корекция и добавяне на елементи. Принципи за правилно въвеждане и оформяне на документите в Microsoft Word. Как да пишем бързо. Текстообработка и делова кореспонденция. Форматиране на текст и форматиране на абзац. Форматиране и финализиране на документи.

7. Специални обекти в Word
Номерация на страниците и постоянни заглавия в листовете. Долен и горен колонтитул. Вмъкване, редактиране и изтриване на елементи в постоянните заглавия. Графични обекти - снимки и рисунки. Вмъкване на графични обекти от Интернет или файл. Манипулиране на графични обекти - редактиране и форматиране на снимки. Таблици. Вмъкване и редактиране на таблица. Сложни таблици с обединени клетки. Редактиране с добавяне на редове или колони. Проблеми при работа с таблици.

8. Стандартни документи от практиката
Работа с готови документи. Намиране на шаблони или готови документи в интернет. Създаване на стандартни документи от практиката - заявление, записка, доклад, договор, протокол, анекс и др. Редактиране на готови документи. Отпечатване на документи. Режими на печат. Създаване на електронни документи и делова кореспонденция. Съвместна работа с документи между отделни служители. Следене на корекциите и сравняване на документи.

9. Excel
Въведение в интерфейса, въвеждане на данни, видове данни и информация в клетките. Създаване и редактиране на таблица. Вмъкване на редове и колони. Пресмятане с формули и функции за сумиране и статистически анализ. Сложни формули с много действия и функции. Копиране на формули и клетки. Създаване на стандартни таблици за склад, стоки, пресмятане на цени и ДДС. Търговска отстъпка и коефициенти в таблиците. Пресмятане на валутен курс и печалба. Работа с няколко таблици едновременно. Прехвърляне на данни между таблиците. Отпечатване на таблица в Excel.

Програмата е одобрена от научния отдел на Мицев център на заседание септември 2019

Курсистите за нас:

Искам да изкажа своите благодарности. Изкарах курса при вас и започнах работата, която исках сега съм много щастлива работя с Word, но опън офис ми беше малко трудно в началото, но сега свикнах. Много ви благодаря за всичко!
Публикувано с любезното съгласие на Людмила Гечева

Дигитални умения

Дигиталните компетенции са сред осемте ключови компетенции и се отнасят до критичност и увереност при употребата на пълния набор дигитални технологии за информация, комуникация и базово разрешаване на проблеми във всички аспекти от живота. Дигиталната икономика преобразува начина, по който хората работят, и уменията, от които се нуждаят на работното си място. Това представлява голямо предизвикателство за работодателите и служителите. Според проучвания, в близко бъдеще, 9 от 10 работни места ще изискват дигитални умения от служителите. Бъдете и Вие в крак с времето.


Защо да изберете нас?

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!
Благодарение на контакти с отдели Човешки ресурси в много организации, създаваме и развиваме отворени курсове за най-търсените специалисти на пазара на труда.

Интензивно обучение по официални учебни програми
На база материали на водещите американски и европейски компании в бранша, създадохме и верифицирахме отлично работещи учебни програми и методики. Натрупахме богат опит в създаване на персонализирани обучения и материали за да отговорим на конкретни нужди.

Имаме много натрупан опит и го споделяме с Вас
В Мицев център годишно организираме над 50 курса в Пловдив и региона. Нашите курсисти успешно се реализират на пазара на труда и ефективно прилагат наученото в курсовете. Обучаваме служители на десетки големи предприятия и фирми в цяла България. Регулярно организираме семинари, някои от които са напълно безплатни.

MC101 Курс Word, Excel, Windows, Начална компютърна грамотност