Fashion

MC101 Курс Word, Excel, Windows
Компютърна грамотност, текстообработка

Информация и записване на тел. 0888 73 52 52 всеки ден от 9:00 до 20:00.


Подходящ за всеки, който търси по-добра работа с компютърна грамотност или оператор на компютър. Както за начинаещи, така и за хора, които искат да задълбочат познанията си.
Ако изпитвате трудност да копирате файлове и папки или трудно оформяте документи, ако е необходимо бързо да създавате офис документи и формуляри, този курс е за Вас!


Курсът дава квалификационни кредити за учители и педагогически специалисти

Mицeв цeнтъp е вĸлючeн в cпиcъĸa нa MOH c oдoбpeни пpoгpaми зa пoвишaвaнe ĸвaлифиĸaциятa нa yчитeли. Вземете един кредит с този курс! Вижте одобрените програми.


След курсът ще можете да организирате документите в компютъра, професионално да създавате и редактирате документи, да намирате информация в интернет, да отпечатвате и сканирате. Ще можете да попълвате вярно и да създавате таблици за пресмятане в Excel. Ще познавате как се пресмята ДДС и търговска отстъпка и калкулиране на цени в Excel. Освен знания и умения ще придобиете и самочувствие за работа с най-разпространените програми.


Необходими познания: никакви или минимални, например ползвате само Facebook, Skype или имате познания, но желаете да ги систематизирате и да познавате Word версия 2016.


Продължителност: интензивен 6 непоредни вечери от 18:30 или 3 дни събота/неделя.

Учебни материали: безплатен учебник от 72 страници.


Цена: 128 лв.

Индивидуална консултация или обучение: 48 лв. на учебен час.

Бонус: неограничен достъп до тайна Facebook група за безплатни консултации.


Информация и записване на тел. 0888 73 52 52 всеки ден от 9:00 до 20:00.


Сертификат: на успешно завършилите курса и справили се с всички упражнения се издава валиден в ЕС сертификат. Възможно е издаване на сертификат и на английски език.


Методика на преподаване: интензивно обучение в мултимедийна зала от преподавател с дългогодишен практически опит, по официалната методика на производителите.

Знаете ли, че според водещи изследователи, ефективността на обучението зависи до 80% от преподавателя?


Програма на курса

1. Въведение в компютрите и Компютърна сигурност
Устройство на компютъра. Хардуер, Софтуер. Как да се грижим за компютъра си, профилактика. Периферни устройства, принтер, скенер. Инсталиране на програми. Аспекти на компютърната сигурност. Загуба на информация. Вируси и троянски коне. Антивирусна програма и как да се грижим за нея. Вируси във Facebook и Skype и как да се пазим от тях.

2. Операционна система Windows
Windows, работен екран, програми, прозорци. Файл. Папка. Копиране и местене на файлове и папки. Организация на документите и бързо намиране на информация в компютъра. Архивиране и компресиране на файлове. Работа с облак и локален компютър.

3. Интернет и електронна поща
Свързване към интернет. Вируси и троянски коне, защита. Търсене на информация, документи и снимки в интернет. Комуникация чрез електронна поща и чат програми. Отдалечена работа чрез програми за достъп до компютър през интернет. Оператор на компютър.

4. Въведение в Word
Текстообработка с Microsoft Word. Версии на програмата, Microsoft Office. Настройка работния екран на Word, интерфейс и управление. Запазване на файл и отваряне на съществуващи файлове. Как да настроим екрана за да ни е удобно за работа?

5. Въвеждане и форматиране на текст
Настройка на листа. Въвеждане, форматиране и редактиране на текст. Правописна проверка и автоматична корекция и добавяне на елементи. Принципи за правилно въвеждане и оформяне на документите в Microsoft Word. Как да пишем бързо? Текстообработка и делова кореспонденция

6. Специални обекти в Word
Номерация на страниците и постоянни заглавия в листовете. Долен и горен колонтитул. Графични обекти - снимки и рисунки. Манипулиране на графични обекти - вмъкване и форматиране на снимки. Таблици. Вмъкване и редактиране на таблица, копиране.

7. Стандартни документи от практиката
Работа с готови документи. Намиране на шаблони или готови документи в интернет. Създаване на европейски формат CV. Стандартни документи от практиката - заявление, записка, доклад, договор, протокол, анекс и др. Редактиране на готови документи. Отпечатване на документи. Режими на печат. Създаване на електронни документи и делова кореспонденция.

8. Excel
Въведение в интерфейса, въвеждане на данни, видове данни и информация в клетките. Създаване на таблица. Пресмятане с формули и функции за сумиране и статистически анализ. Създаване на стандартни таблици за склад, стоки, пресмятане на цени и ДДС. Търговска отстъпка и коефициенти в таблиците. Отпечатване на таблица в Excel.

Програмата е одобрена от научния отдел на Мицев център на заседание декември 2015

Курсистите за нас:

Искам да изкажа своите благодарности. Изкарах курса при вас и започнах работата, която исках сега съм много щастлива работя с Word, но опън офис ми беше малко трудно в началото, но сега свикнах. Много ви благодаря за всичко!
Публикувано с любезното съгласие на Людмила Гечева

Защо да изберете нас?

Предлагаме това, което ще Ви направи успешни!
Благодарение на контакти с отдели Човешки ресурси в много организации, създаваме и развиваме отворени курсове за най-търсените специалисти на пазара на труда.

Интензивно обучение по официални учебни програми
На база материали на водещите американски и европейски компании в бранша, създадохме и верифицирахме отлично работещи учебни програми и методики. Натрупахме богат опит в създаване на персонализирани обучения и материали за да отговорим на конкретни нужди.

Имаме много натрупан опит и го споделяме с Вас
В Мицев център годишно организираме над 50 курса в Пловдив и региона. Нашите курсисти успешно се реализират на пазара на труда и ефективно прилагат наученото в курсовете. Обучаваме служители на десетки големи предприятия и фирми в цяла България. Регулярно организираме семинари, някои от които са напълно безплатни.

MC101 Курс Word, Excel, Windows, Начална компютърна грамотност